Guide: Vælg de rigtige møbler til dit plankebord

Stole ved et bord
Guide: Vælg de rigtige møbler til dit plankebord
Henrik Andersen
-
21/12/2022
-

Plankeborde har aldrig været mere populære, end de er lige nu. Det er der god grund til, for de passer perfekt ind i det nordiske hjem, da de oser af natur. Det er dog vigtigt, at du ikke bare vælger de første og bedste møbler til dit plankebord, men overvejer grundigt, hvilke der matcher i samme stil. Bliv klogere på valg af møbler til dit runde plankebord her.

Du bør vælge rustikke stole til dit plankebord

Et plankebord er et bord, som oser af natur, og derfor er det vigtigt, at du ikke bare vælger de første og bedste spisebordsstole til dem. Det er eksempelvis ikke nogen god idé at have plastikmøbler eller lignende omkring plankebordet, hvis du gerne vil holde fast i det rå og rustikke look, som plankebordet tilføjer til hjemmet.

Du kan i stedet vælge møbler, som er lavet af træ. Det kan både være spisebordsstole, men du kan også vælge trællebænke og lignende møbler, som passer perfekt ind i den skandinaviske og nordiske indretningsstil. Samtidig er der en række andre faktorer, som du bør være opmærksom på, når du skal indrette hjemmet med et plankebord.

Du bør gøre dig følgende overvejelser

Når du skal vælge møbler til dit plankebord, skal du sikre, at de passer i størrelsen. Hvis dit plankebord er stort, kan det være en god idé at vælge spisestole, som også er store og lidt dominerende. Fylder plankebordet derimod ikke så meget, så er det en bedre idé at vælge mindre og mere spinkle spisebordsstole.

Herudover skal du vælge møbler, som passer til den generelle stil i dit hjem. er plankebordet rustikt og ikke så finpoleret, så kan det eksempelvis være en god idé at vælge stole i træ. Er det mere poleret og moderne i sit udtryk, kan du i stedet vælge stole med metalben og glatte linjer, som er med til at fuldende det minimalistiske udtryk.

Du bør desuden tænke over, hvordan du planlægger at bruge plankebordet. På den måde kan du vælge møbler, som passer til formålet. Skal du spise ved plankebordet, skal du selvfølgelig vælge spisebordsstole. Skal du derimod bruge den som bar, så er det måske bedre at investere i et par høje barstole.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!